Artikel
16 sep 2020

Monica Hennum ny Head of Product Management på Pulsen Omsorg

I början på veckan fick Pulsen Omsorg förstärkning av Monica Hennum som efter många år i branschen tillträdde rollen som Head of Product Management i bolaget. Monica kommer närmast från CGI och brinner för välfärd och omsorgsfrågor.

Digitaliseringen av Sveriges vård och omsorg är en fråga som aktualiseras mer för varje dag. Pulsen Omsorg levererar stöd till både privata och offentliga vårdgivare genom både tjänster och lösningen Combine. Just nu pågår en omfattande transformering av systemet som kommer resultera i Sveriges modernaste lösning för omsorg.

I början på veckan tog Pulsen Omsorg ett stort kliv mot att bli en ännu starkare partner i kundernas digitaliseringsresor genom rekryteringen av Monica Hennum. Hon går in i rollen som Head of product management, och kommer med sin gedigna kompetens ansvara för produktvision och strategier.

På Pulsen kommer jag ha ansvar för produktverksamheten och tillsammans med mina kompetenta kollegor säkerställa att vi har det mest effektiva stödet på marknaden. Digitalisering får inte ske bara för sakens skull. Det är ett medel för att användarna ska få bästa möjliga arbetsverktyg – och som i slutändan ska gynna medborgarna. Där kan vi som partner stötta kunderna med våra produkter och tjänster, säger Monica Hennum.

Monica har lång erfarenhet av branschen och kommer närmast från CGI, där hon under tolv år arbetat i flera olika roller, senast som ansvarig för produktstrategi. I botten är hon socionom med ett stort intresse för välfärd och omsorgsfrågor. Tack vare hennes bredd ser hon kundernas behov ur ett helhetsperspektiv.

Jag brinner för att varje medborgare ska få den hjälp de behöver. Jag har jobbat operativt ute i verksamheten och hoppas kunna bidra med mina kunskaper från verksamheten kombinerat med min erfarenhet inom utveckling av verksamhetssystem. Jag ser fram emot att sätta mig in i kundernas utmaningar tillsammans med mina Pulsenmedarbetare, säger Monica.

För att kunna bygga upp ett digitalt välfärdsland är det viktigaste att vara lyhörd inför var kunderna befinner sig och att kunna sätta in rätt stöd i rätt tid. Monica har lång erfarenhet från branschen och kan bidra med mycket kunskap till våra kunder. Det känns väldigt roligt att välkomna Monica till Pulsen Omsorg, och hennes engagemang för omsorgsverksamhet gör att hon passar perfekt in hos oss, säger Magnus Skebäck, vd Pulsen Omsorg.

Du kan också läsa artikeln på pulsen.se

Pulsenkoncernen vill vara med och skapa en bättre omvärld för människor inom en lång rad olika områden. För Pulsen går vägen dit genom IT. Med digitala lösningar, tjänster och spetskompetens möter Pulsenbolagen utmaningarna och skapar långsiktigt värde tillsammans med sina kunder.

Pulsen grundades 1964 och är idag Sveriges mest erfarna techbolag. Den familjeägda koncernen har över 1400 anställda och en omsättning närmare 3,5 miljarder kronor. Koncernen består av IT-bolagen Pulsen Integration, Pulsen Omsorg och Shibuya, samt Pedab Group, Pulsen Fastigheter, Pulsen Konferens, Releasy och Indicate Me, Idare, Hjältevadshus, 21 Grams och Pulsen kapitalförvaltning. Pulsen AB är koncernmoder och har sin bas i Borås.