Artikel:

Pulsen utsedd till karriärföretag för tredje året i rad

​Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. För tredje året i rad har Pulsen tagit plats på listan som ett av Sveriges Karriärföretag 2022, bland annat på grund av ett ansvarsfullt engagemang i sina medarbetare.

Sedan 2011 har Karriärföretagen utsett bolag som de genom en urvals- och juryprocess kommer fram till erbjuder bra karriärmöjligheter för studenter och nyutexaminerade talanger. Cirka 1000 företag, myndigheter och organisationer uppfyller grundkriterierna kring antal anställda, omsättning, löpande rekryteringsarbete och att man utmärker sig en god arbetsgivare.


Efter grundkriterierna går en expertpanel genom företaget och betygsätter bland annat karriärsidor på webben, närvaro i sociala medier och attraktionskraft som arbetsgivare. I det sista urvalssteget utser en jury bestående av framstående HR-personer de 100 företag som blir årets Karriärföretag.


Motiveringen lyder:


Pulsen Group är en koncern med många bollar i luften och som lyckas exceptionellt med det. Pulsen förmedlar sitt budskap helt rätt och använder sig flitigt av olika kanaler för att nå ut till sin målgrupp. De har en förmåga att hitta engagerade talanger och det är inte konstig att de drar sig till Pulsen med den fina employer branding de har. Med sin spetskompetens tar sig Pulsen an de flesta utmaningar vilket även betyder ständig utveckling för medarbetarna. Ett inspirerande bolag!

Vi på Pulsen arbetar väldigt målmedvetet med employer branding och med vår värdegrund i alla led.

Eva Fröberg
People and Culture Manager, Pulsen

Målmedvetet arbete kring värdegrund


– Det är fantastiskt kul att vi får den här utmärkelsen ytterligare en gång, kommenterar Eva Fröberg, HR-ansvarig inom Pulsen Group, och fortsätter:


– Vi på Pulsen Group arbetar väldigt målmedvetet med employer branding och med vår värdegrund i alla led, men vi jobbar också allt mer med att erbjuda bra utvecklingsmöjligheter för nyutexaminerade. Vi deltar till exempel på arbetsmarknadsdagar på högskolor runt om i Sverige och stöttar utbildningar inom våra områden både på gymnasie- och universitetsnivå. Det är roligt att vårt arbete syns och vi hoppas att den här utmärkelsen gör att ännu fler unga talanger upptäcker möjligheterna som finns inom Pulsenbolagen.


Pulsen utsett till Karriärföretag två år i rad

Eva Fröberg

People and Culture Manager